Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικρίνει την Apple για την έλλειψη των λειτουργιών Apple Intelligence στην ΕΕ

Η απόφαση της Apple να μην φέρει τις λειτουργίες AI στα iPhone και iPad στην ΕΕ λόγω των ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων που επιφέρει ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον τομέα της τεχνολογίας. Η ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται μετά από την παρουσίαση των νέων λειτουργιών στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της, όπου η εταιρεία είχε επικεντρωθεί στην ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στα λειτουργικά συστήματα της.

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Margrethe Vestager έχει εκφράσει την ανησυχία της για την απόφαση της Apple, η οποία φαίνεται να αποκρύπτει τις λειτουργίες AI προκειμένου να αποφύγει τυχόν κυρώσεις ανταγωνισμού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η αντίδραση αυτή αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω αντιδράσεις στον χώρο της τεχνολογίας και να επιφέρει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών στην ΕΕ.

Παρά την απόφαση της Apple, η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βρει μια λύση που θα επιτρέψει την εφαρμογή των λειτουργιών AI στους χρήστες στην ΕΕ χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των δεδομένων τους. Αυτή η ανακοίνωση ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω συζητήσεις και ενδεχόμενες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των εταιρειών στην ΕΕ στον τομέα της τεχνολογίας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top