Νέα επιλογή στο iOS 18: Κουμπί γρήγορης πρόσβασης σε κάμερα τρίτου κατασκευαστή στην οθόνη κλειδώματος

Το iOS 18 φέρνει νέο πλαίσιο LockedCameraCapture για προγραμματιστές

Με την προσεχή κυκλοφορία του iOS 18 αυτό το φθινόπωρο, οι προγραμματιστές θα έχουν πρόσβαση σε ένα νέο πλαίσιο LockedCameraCapture που θα τους επιτρέπει να αξιοποιήσουν νέες δυνατότητες στις εφαρμογές τρίτων με λειτουργίες κάμερας.

Το πλαίσιο αυτό θα επιτρέπει στις εφαρμογές κάμερας τρίτου κατασκευαστή να ανοίγουν απευθείας από την οθόνη κλειδώματος, προσφέροντας μια ενιαία εμπειρία χρήστη και διευκολύνοντας την πρόσβαση στην κάμερα ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη.

Επιπλέον, η επέκταση του Κέντρου Ελέγχου στο iOS 18 επιτρέπει την προσθήκη εφαρμογών τρίτων για γρήγορη πρόσβαση, ενσωματώνοντάς τες τόσο στην οθόνη κλειδώματος όσο και στο Action Button. Αυτό σημαίνει ότι εφαρμογές κάμερας τρίτων, όπως το Halide, μπορούν να δημιουργήσουν ένα κουμπί κάμερας που μπορεί να προστεθεί στο Κέντρο Ελέγχου για γρήγορη πρόσβαση.

Με αυτές τις αλλαγές, οι χρήστες του iOS 18 θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα κουμπί γρήγορης πρόσβασης κάμερας για μια εφαρμογή κάμερας τρίτου κατασκευαστή ακόμα και στην οθόνη κλειδώματος, αντί να περιορίζονται στην ενσωματωμένη κάμερα της Apple.

Τέλος, το πλαίσιο LockedCameraCapture επιτρέπει στις εφαρμογές κάμερας τρίτου κατασκευαστή να λειτουργούν ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη, προσφέροντας έτσι μια ομαλή εμπειρία χρήστη.

Με αυτές τις καινοτομίες, το iOS 18 υπόσχεται να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης των εφαρμογών κάμερας τρίτων και να προσφέρει περισσότερες επιλογές στους χρήστες του.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top