Η νέα έκδοση iOS 18 φέρνει υποστήριξη RCS στους χρήστες Beta

Η δεύτερη beta του iOS 18 φέρνει μια σημαντική αλλαγή για τους χρήστες της Apple, καθώς προσθέτει υποστήριξη για το RCS (Rich Communication Services). Αυτή η νέα δυνατότητα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να ανταλλάσσουν μηνύματα με χρήστες Android χρησιμοποιώντας το RCS, αντί για τα παραδοσιακά SMS/MMS.

Ορισμένοι υπεύθυνοι δοκιμών έχουν επιβεβαιώσει ότι η υποστήριξη RCS λειτουργεί και επιτρέπει την ανταλλαγή φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ποιότητας, ηχητικών μηνυμάτων και άλλων προηγμένων λειτουργιών μεταξύ των δύο πλατφορμών.

Το RCS επιτρέπει επίσης την ανταλλαγή αρχείων μεγαλύτερου μεγέθους, αντιδράσεις emoji, ενδείξεις πληκτρολόγησης σε πραγματικό χρόνο και άλλες βελτιωμένες λειτουργίες. Αυτές οι δυνατότητες κάνουν την επικοινωνία με τους φίλους και την οικογένεια πιο εύκολη και ευχάριστη.

Παρόλα αυτά, η υποστήριξη για το RCS στο iOS 18 είναι προς το παρόν περιορισμένη σε χρήστες που χρησιμοποιούν τους φορείς T-Mobile, AT&T και Verizon. Χρήστες με MVNO και μικρότερους παρόχους κινητής τηλεφωνίας ενδέχεται να μην έχουν πρόσβαση στο RCS ακόμη.

Το iOS 18 είναι διαθέσιμο ως beta έκδοση για προγραμματιστές και αναμένεται να κυκλοφορήσει στο ευρύ κοινό αυτό το φθινόπωρο. Με την προσθήκη της υποστήριξης RCS, η Apple φαίνεται να επενδύει στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών της και να προσφέρει πιο προηγμένες λειτουργίες στην εφαρμογή Μηνύματα του iOS.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top