Αναπτυξη Πωλήσεων iPhone στην Κίνα: Οι Εκπτώσεις Φέρνουν Καρπούς τον Απρίλιο

Ο Tim Cook, ο CEO της Apple, προέβλεψε πριν από μερικές εβδομάδες ότι οι πωλήσεις iPhone θα αυξηθούν σε ορισμένες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Και έπεσε μέσα.

Μια αναφορά της Ακαδημίας Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT) δείχνει ότι οι αποστολές smartphone ξένης επωνυμίας αυξήθηκαν κατά 52% τον Απρίλιο – και τα περισσότερα από αυτά είναι iPhone.

Παρόλο που δεν αναφέρεται ο ακριβής αριθμός, οι αποστολές iPhone ανέβηκαν πολύ τον περασμένο μήνα, βελτιώνοντας την αύξηση 12% που είχε σημειωθεί στις αποστολές τον Μάρτιο.

Πρόκειται για μια μεγάλη ανάκαμψη αφού η Apple κατέγραψε σημαντική πτώση 37% κατά τους πρώτους δύο μήνες του 2024. Οι προβλέψεις εκείνη την εποχή έλεγαν ότι οι αριθμοί της Apple θα συνέχιζαν την καθοδική τους πορεία αλλά έκαναν λάθος.

Αυτή η ανάκαμψη οφείλεται στις μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρει η Apple – έως και 2.300 CNY (320 $) σε επιλεγμένα μοντέλα. Αυτές οι εκπτώσεις θα συνεχίσουν να αυξάνουν τις πωλήσεις iPhone τον Μάιο.

Οι τεράστιες εκπτώσεις ξεκίνησαν αφού η Huawei παρουσίασε τη σειρά Pura 70 στην τοπική αγορά. Η Huawei ξεπέρασε την Apple και είναι τώρα η δεύτερη μεγαλύτερη μάρκα smartphone στην Κίνα, πίσω από την πρώην θυγατρική της Honor.

Με βάση τους αριθμούς της CAICT, υπήρχαν συνολικά 3,495 εκατομμύρια μονάδες smartphone ξένης επωνυμίας στην Κίνα αυτόν τον Απρίλιο, από 2,301 εκατομμύρια τον Απρίλιο του περασμένου έτους. Αυτό είναι από ένα σύνολο 22,7 εκατομμυρίων smartphone που πωλήθηκαν τον Απρίλιο (αύξηση 25,5% σε ετήσια βάση).

Παρά το δυνατό ξεκινημα, οι πωλήσεις της σειράς iPhone 15 στην Κίνα ήταν πιο αδύναμες από τη σειρά 14. Γι’ αυτό και οι Apple προχώρησε στις δυνατές εκπτώσεις για να “σώσει την παρτίδα”. Απομένουν λίγοι μήνες μέχρι να πάρει τη σκυτάλη το iPhone 16 και να δούμε πώς θα τα πάει κι αυτό στη μεγαλύτερη αγορά smartphone του κόσμου.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top