Η Siri αναμένεται να λάβει προηγμένες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο iOS 18 μέχρι το 2025

Η Apple ετοιμάζεται για μια σημαντική αναβάθμιση του Siri με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο iOS 18, όπως αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg. Η ενημέρωση αναμένεται να επιτρέψει στον προσωπικό βοηθό Siri να ελέγχει όλες τις μεμονωμένες λειτουργίες σε εφαρμογές, επεκτείνοντας το φάσμα των λειτουργιών του.

Η τεχνητή νοημοσύνη θα χρησιμοποιηθεί για να αναλύσει τι κάνουν οι χρήστες στις συσκευές τους και να ενεργοποιεί αυτόματα τις λειτουργίες του Siri. Η Apple σχεδιάζει να συνεργαστεί με την OpenAI και τη Google για την ενσωμάτωση τεχνολογιών όπως το ChatGPT και το Gemini στο iOS 18, αλλά η βασική λειτουργικότητα του Siri θα βασίζεται στο project LLM της ίδιας της Apple.

Η νέα λειτουργία του Siri αναμένεται να περιορίζεται αρχικά στις εφαρμογές της Apple και να μπορεί να ανταποκρίνεται μόνο σε μία εντολή τη φορά. Η Apple επιδιώκει να επεκτείνει τη δυνατότητα του Siri να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές εντολές, όπως τη λήψη φωτογραφίας και την αποστολή της σε κάποιον μέσω μηνύματος.

Αν και οι δυνατότητες του Siri αναμένεται να παρουσιαστούν στο WWDC 2024, η κυκλοφορία του iOS 18 με τις αναβαθμίσεις του Siri αναμένεται το 2025. Οι νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης στο iOS 18 απαιτούν συσκευές όπως το iPhone 15 Pro και το M1 ή μεταγενέστερο για την υποστήριξη του Siri.

Η Apple προτίθεται να χρησιμοποιήσει τσιπ M2 Ultra και M4 για την τροφοδότηση των διακομιστών της με τεχνητή νοημοσύνη, ενώ θα προσφέρει στους χρήστες μια “έξυπνη αναφορά” για την ασφάλεια των πληροφοριών τους.

Η αναβάθμιση του Siri με λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης αναμένεται να φέρει μια νέα εποχή στην εμπειρία χρήστη στο iOS, επιτρέποντας στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τις συσκευές τους με πιο έξυπνο και ευέλικτο τρόπο. Ανυπομονούμε να δούμε πώς αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν την καθημερινή μας ζωή και πώς θα βελτιώσουν την χρήση των συσκευών μας.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top