Νέο iOS 18: Αναβαθμίσεις στην προσβασιμότητα με eye tracking και φωνητικές εντολές

Η Apple ανακοίνωσε σήμερα πολλές νέες λειτουργίες προσβασιμότητας που θα ενσωματωθούν στο iOS 18 με μελλοντικές ενημερώσεις λογισμικού. Αυτές οι νέες λειτουργίες αποσκοπούν στη βελτίωση της εμπειρίας χρήσης για ατομα με διάφορες αναπηρίες.

Μεταξύ των νέων λειτουργιών προσβασιμότητας που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται η υποστήριξη eye tracking, η ενσωμάτωση φωνητικών εντολών, και η βελτίωση της προσβασιμότητας σε διάφορες εφαρμογές και λειτουργίες του συστήματος.

Η υποστήριξη eye tracking είναι μια σημαντική προσθήκη για ατομα με κινητικές δυσκολίες, καθώς τους επιτρέπει να ελέγχουν τη συσκευή τους με τη ματιά τους. Αυτό ανοίγει νέες δυνατότητες για ανεξάρτητη πρόσβαση σε πληροφορίες και ψυχαγωγία.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση φωνητικών εντολών επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τη συσκευή τους με τη φωνή τους, κάνοντας την πλοήγηση και τη χρήση του iPhone πιο εύκολη από ποτέ.

Η Apple έχει δεσμευτεί στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που είναι προσβάσιμο για όλους, και οι νέες λειτουργίες προσβασιμότητας που προσφέρει το iOS 18 αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις νέες λειτουργίες προσβασιμότητας στο iOS 18, μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: [iOS 18: Η Apple ανακοινώνει τις λειτουργίες προσβασιμότητας](https://techblog.gr/software/ios-18-apple-anakoinonei-tis-leitoyrgies-prosvasimotitas-eye-tracking-fonitikes-entoles-k-a/).

Η Apple συνεχίζει να καινοτομεί στον τομέα της προσβασιμότητας και να προσφέρει λύσεις που κάνουν τη ζωή όλων των χρηστών της πιο εύκολη και προσβάσιμη.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top