Προστατευτική Κίνηση: Κάντε την εβδομάδα για ασφάλεια από χάκερς

Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) προσφέρει σημαντικές συμβουλές για την ασφάλεια των κινητών συσκευών iPhone και Android. Σύμφωνα με ένα έγγραφο που περιγράφει βέλτιστες πρακτικές για την προστασία από απάτες και κακόβουλο λογισμικό, η NSA προτείνει στους χρήστες να απενεργοποιούν και να ενεργοποιούν ξανά τις συσκευές τους μία φορά την εβδομάδα.

Η απενεργοποίηση και η επανενεργοποίηση της συσκευής μπορεί να αποτρέψει εκμεταλλεύσεις μηδενικού κλικ, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά από εισβολείς για την παρακολούθηση και τη συλλογή δεδομένων από τα τηλέφωνα. Ωστόσο, η NSA προειδοποιεί ότι αυτή η τακτική μόνο δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση πιο προηγμένων απειλών malware και spyware.

Επιπλέον, η NSA συνιστά στους χρήστες να λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης όπως την απενεργοποίηση του Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιούν, την ενημέρωση της συσκευής τους με τις τελευταίες ενημερώσεις λογισμικού και την απενεργοποίηση των υπηρεσιών τοποθεσίας όταν δεν είναι απαραίτητες.

Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε τη χρήση δημόσιων δικτύων Wi-Fi και δημόσιων σταθμών φόρτισης, καθώς και να χρησιμοποιείτε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και PIN κλειδώματος οθόνης.

Συνολικά, η ασφάλεια των κινητών συσκευών είναι ένα σημαντικό θέμα που αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την αποτροπή απάτες. Ακολουθώντας τις συμβουλές της NSA και λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προφύλαξης, οι χρήστες μπορούν να διασφαλίσουν την ασφάλεια των κινητών τους συσκευών και των προσωπικών τους δεδομένων.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top